Morgenochtend code oranje vanwege westerstorm & Sneeuw : KLM schrapt vluchten

Morgenochtend geldt in grote delen van het land weercode oranje. Een westerstorm trekt vanaf de kust over het land. In het hele land worden windstoten verwacht met snelheden van 100 tot 120 kilometer per uur; aan zee kunnen rukwinden snelheden halen tot wel 130 kilometer per uur. Het zwaartepunt van de storm is tussen 10.00 […]

Morgenochtend geldt in grote delen van het land weercode oranje. Een westerstorm trekt vanaf de kust over het land. In het hele land worden windstoten verwacht met snelheden van 100 tot 120 kilometer per uur; aan zee kunnen rukwinden snelheden halen tot wel 130 kilometer per uur.

Het zwaartepunt van de storm is tussen 10.00 uur ’s ochtends en 14.00 uur ’s middags. In het noorden en Noord-Brabant en Limburg gaat het minder hard waaien; daar geldt code geel. In Groningen en Drenthe kan ’s ochtends wel enkele centimeters sneeuw vallen.

KLM schrapt vluchten
Luchtvaartmaatschappij KLM schrapt morgen 114 vluchten. Door de harde wind is er tussen 10.00 en 12.00 uur op Schiphol geen afhandeling van vluchten op de grond mogelijk.

De geannuleerde vluchten zijn vluchten binnen Europa, laat de luchtvaartmaatschappij weten. Reizigers worden geïnformeerd en hun ticket wordt omgeboekt.

Bron : nos.nl