Moeder en dochter gewond bij ongeval

Oudehaske – Bij een ongeval op De Dolten in Oudehaske raakte woensdagavond een 39-jarige automobiliste uit Vegelingsoord ernstig gewond. Ook haar 12-jarige dochter, die als passagier in de auto zat, raakte gewond. De veroorzaker van de aanrijding, een 25-jarige automobilist uit Sint Nicolaasga, werd aangehouden. De bewoners van De Dolten hoorden woensdagavond een enorme klap. […]

Oudehaske – Bij een ongeval op De Dolten in Oudehaske raakte woensdagavond een 39-jarige automobiliste uit Vegelingsoord ernstig gewond. Ook haar 12-jarige dochter, die als passagier in de auto zat, raakte gewond. De veroorzaker van de aanrijding, een 25-jarige automobilist uit Sint Nicolaasga, werd aangehouden.

De bewoners van De Dolten hoorden woensdagavond een enorme klap. Toen ze naar buiten gingen, troffen ze op straat een enorme ravage aan. Twee auto’s waren met elkaar in botsing gekomen. De 25-jarige bestuurder had inmiddels zijn voertuig verlaten en was niet gewond. In de andere auto zat de 39-jarige vrouw samen met haar 12-jarige dochter. Alle twee waren ze gewond. De buurtbewoners verleenden dan ook direct eerste hulp en waarschuwden de hulpdiensten. Het ambulancepersoneel en het personeel van de traumahelikopter stabiliseerden het 39-jarige slachtoffer. De vrouw werd vervolgens met ernstige verwondingen per helikopter overgevlogen naar het UMCG in Groningen. Haar 12-jarige dochter werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. De 25-jarige automobilist uit Sint Nicolaasga werd door agenten aangehouden omdat vermoedelijk door zijn toedoen een ernstig verkeersongeval ontstond. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten. Bureau Verkeersongevalsanalyse heeft ter plaatse onderzoek verricht.