Middelburg / Vlissingen – 86 Voertuigen gecontroleerd in Middelburg en Vlissingen

Donderdagmiddag is een verkeerscontrole gehouden op de Schietbaan in Middelburg en langs de Willem Ruysstraat in Vlissingen. De aandacht ging in het bijzonder uit naar overtredingen zoals rijden onder invloed van drugs en alcohol, rijden zonder rijbewijs of ongeldig verklaard rijbewijs. Ook is gekeken naar zaken die in verband gebracht kunnen worden met woninginbraken en grensoverschrijdende criminaliteit. Bij de hele actie is ook een GGD-arts aanwezig geweest. Deze heeft direct bloed afgenomen bij verdachten na een eerste positieve uitslag van de speekseltest.1 min


In totaal zijn er 86 voertuigen gecontroleerd 27 bekeuringen uitgedeeld, 15 speekseltesten uitgevoerd (waarvan 10 positief); 9 processen-verbaal uitgeschreven voor het rijden onder invloed van drugs, 1 maal voor het weigeren van een bloedproef en 1 maal voor het rijden met een ingevorderd rijbewijs. Van 10 bestuurders is het rijbewijs ter plaatse ingevorderd.

2019-04-04 verkeerscontrole

Resultaten:

De actie is om 15.30 uur gestart op de Schietbaan in Middelburg. Twee uur verder zijn er 52 voertuigen gecontroleerd en 16 bekeuringen uitgedeeld voor rijden zonder gordel (2), rijden met gladde banden (2), telefoneren tijdens het rijden (2), geen rijbewijs kunnen tonen (2), negeren rood licht (2), rijden op fietspad met bromfiets (1), geen voorrang verlenen (2), tegendraads rijden op eenrichtingsweg (1), onjuist kenteken (1) en rijden zonder rijbewijs (1). Verder zijn er 5 processen-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed van drugs (4) en rijden met een ingevorderd rijbewijs (1). Deze zaken worden voorgelegd aan de officier van justitie.

Om 18.00 uur gaat de actie verder op de Willem Ruysstraat in Vlissingen. Daar zijn in totaal 34 voertuigen gecontroleerd en 11 bekeuringen uitgedeeld voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs (3), kind in auto zonder kinderstoel (1), weigeren speekseltest (1), rijden met een verlopen rijbewijs (1), telefoneren tijdens het rijden (1), ontbreken achteruitkijkspiegel op brommer (1), geen richting aangeven (1), onnodig lawaai vanuit geluidsinstallatie (1), rijden zonder rijbewijs (1). Ook zijn er 6 processen-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed van drugs (5) en voor weigering bloedproef (1). Deze zaken worden voorgelegd aan de officier van justitie. Om 20.30 uur is de actie beëindigd.