Middelburg – Verdachte ammoniakincident weer op vrije voeten

In het onderzoek dat de politie uitvoert naar de man die klanten van de supermarket in Middelburg zou hebben bespoten met een bijtende vloeistof (vermoedelijk ammoniak) is donderdagavond laat een verdachte aangehouden. Dit berichtten we eerder vandaag.

De 22-jarige Middelburger die verdacht werd van dit feit is vanmiddag op last van de Officier van Justitie weer in vrijheid gesteld. De man is door rechercheurs verhoord en uit zijn verklaring bleek dat hij niet de persoon was die de politie zocht. De man had een alibi voor afgelopen maandag. Dat alibi is gecheckt en bleek ook te kloppen. De man werd eerder aangehouden als verdachte van het incident, omdat feiten en omstandigheden (waaronder bijvoorbeeld zijn signalement en verklaringen van getuigen) er op wezen dat hij mogelijk wel iets met de zaak te maken had. Dat blijkt nu dus anders te zijn en hij is dan ook meteen weer in vrijheid gesteld.

Vier aangiftes van mishandeling

Het feit dat de vier aangiftes van mishandeling zijn gedaan omdat een man mensen met een bijtende vloeistof heeft bespoten in de supermarkt in Middelburg blijft nog bestaan. De politie is en blijft op zoek naar een man met het volgende signalement: Een blanke man met blonde, langere, haren. Afgelopen maandag droeg hij een grijs t-shirt. Hij droeg een tas bij zich in camouflagekleuren en had ook een soort tropenhoedje op in camouflagekleuren. De man reed weg op een donkergekleurde fiets.

Wanneer u informatie hebt die ons kan helpen deze zaak tot een goed einde te brengen, dan wordt u verzocht die met ons te delen. Dit kan via het algemene telefoonnummer van de politie (0900-8844) of via What’s App (06-1220 7006). Als u anoniem uw informatie kwijt wilt dan kan dit via Meld Misdaad Anoniem, op hun website www.meldmisdaadanoniem.nl of via telefoonnummer 0800-7000.