Middelburg – Blaas- en speekseltest bij Vlissinger

Gistermiddag rond 16.50 uur werd aan de Noordsingel in Middelburg een auto door een agent aan de kant van de weg gezet voor een controle. De bestuurder was een 30-jarige Vlissinger die al vaker was veroordeeld voor het rijden onder invloed. Bij het aanspreken van de man rook de agent een alcohollucht en zag hij aan wat uiterlijke kenmerken van de bestuurder dat deze vermoedelijk ook drugs had gebruikt.

Collega’s werden erbij geroepen voor een blaastest op straat. De man blies een ‘A’, wat zoveel betekent als dat hij alcohol heeft gedronken. Ook werd een speekseltest bij hem uitgevoerd. De test gaf aan dat hij THC, amfetamine en cocaïne in zijn speeksel had. De Vlissinger is aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex.

Door een GGD-arts is bloed geprikt bij de man. Hij kreeg een rijverbod van 24 uur. Ook is bij het CBR een vordering gedaan om te onderzoeken of de man überhaupt nog wel geschikt is om een rijbewijs te hebben.

Alle testresultaten zijn opgestuurd naar het NFI. De uitslagen worden op een later tijdstip bekend. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.