Melding inbraak leidt naar hennepkwekerij

Den Haag – De politie ontmantelde dinsdag 12 november een hennepkwekerij aan het Mari Andriessenerf. Na een melding van verdachte omstandigheden deed de politie een instap in een woning. De politie ontving rond 03.30 uur de melding dat er een aantal personen uit een raam waren geklommen van een woning aan het Mari Andriessenerf. Politieagenten […]

Den Haag – De politie ontmantelde dinsdag 12 november een hennepkwekerij aan het Mari Andriessenerf. Na een melding van verdachte omstandigheden deed de politie een instap in een woning.

De politie ontving rond 03.30 uur de melding dat er een aantal personen uit een raam waren geklommen van een woning aan het Mari Andriessenerf. Politieagenten namen poolshoogte bij de woning en roken een sterke hennepgeur. Met een machtiging betraden agenten de woning en troffen een hennepkwekerij met 190 planten aan. De woningbouwvereniging doet aangifte van diefstal van stroom. De hennepkwekerij en de benodigdheden voor het kweken van hennep zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Er zijn nog geen verdachten aangehouden.

Hennepkwekerijen

De politie treedt hard op tegen hennepteelt. Hennepkwekerijen zijn gevaarlijk en veroorzaken veel schade en overlast door lekkage en stank. Vaak wordt er illegaal stroom afgetapt, wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. De politie ontmantelt na onderzoek direct de hennepkwekerij. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vragen wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Wilt u uw melding anoniem doorgeven, bel dan met de meldlijn ‘Meld Misdaad Anoniem’ via 0800-7000.