Meerssen – Getuigen gezocht van bedreiging en steekincident

De politie zoekt getuigen die meer informatie kunnen geven over twee incidenten die kort na elkaar plaatsvonden dinsdagavond in Meerssen. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de beide incidenten.1 min


Steekincident

Rond 22.30 uur raakte een 29-jarige man uit Meerssen gewond bij een steekincident met twee verdachten op de Gasthuisstraat. Het gewonde slachtoffer meldde zich bij een verzorgingstehuis aan het Gasthuisplantsoen. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Wat de precieze aanleiding voor het steekincident is onderzoekt de politie nog. Het slachtoffer is stabiel en verblijft momenteel nog in het ziekenhuis.

Bedreiging

Niet veel later, rond 23.10 uur, werd een man bedreigd op de Stationsstraat door twee verdachten. Hij wist te ontkomen, maar kwam daarbij ten val en liep zo letsel op. Een 17-jarige man uit Maastricht is door agenten in de omgeving aangehouden voor het tweede incident, zijnde de bedreiging op de Stationsstraat. Een tweede betrokken verdachte is door de politie niet meer aangetroffen in de omgeving.

Onderzoek

De recherche onderzoekt momenteel of er een verband is tussen de beide incidenten. Agenten zijn woensdagochtend gestart met een buurtonderzoek onder omwonenden. Direct na de melding van het steekincident werd er door de politie via Burgernet al een oproep gedaan om mee uit te kijken naar de verdachte(n). Daarnaast is er vannacht ook technisch onderzoek verricht op en rondom de plaats delict aan het Gasthuisplantsoen.

Deel uw informatie!

Deel uw tips met de recherche via de 0900 – 88 44 of het onderstaande digitale tipformulier. U kunt ook bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 (gratis).

2018150733