Man van balkon gevallen

Utrecht – Op maandagmiddag 7 juli sprongen twee mannen van een balkon van een flatwoning. Eén van de mannen overleefde dit niet. Omstreeks 14.00 uur namen agenten poolshoogte bij een woning aan de Fazendadreef. In die woning zou mogelijk een hennepplantage zijn. Agenten belden aan bij de woning, maar er werd niet opengedaan. Zij hoorden […]

Utrecht – Op maandagmiddag 7 juli sprongen twee mannen van een balkon van een flatwoning. Eén van de mannen overleefde dit niet.

Omstreeks 14.00 uur namen agenten poolshoogte bij een woning aan de Fazendadreef. In die woning zou mogelijk een hennepplantage zijn. Agenten belden aan bij de woning, maar er werd niet opengedaan. Zij hoorden wel dat er mensen in de woning waren en riepen dat zij de deur voor de politie moesten openen. Dit gebeurde niet en daarom wilden de agenten met een sleutelspecialist de deur openen.

Gesprongen van balkon

Terwijl dit gebeurde, sprongen twee personen aan de achterzijde van de flatwoning (twee hoog) via het balkon naar beneden. Hierbij raakten beide mannen, een 25-jarige man uit Utrecht en een 26-jarige man zonder vaste woonplaats, gewond. Getuigen belden hiervoor 112 en de hulpdiensten waren snel ter plaatse. De 25-jarige man was er slecht aan toe en werd direct gereanimeerd. De man overleefde de val niet. De 26-jarige man raakte gewond aan zijn arm en was bij kennis. Hij is met de ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.

 

Het onderzoek in de woning werd later die middag voortgezet. In de woning werd een hennepplantage aangetroffen.