Man na bedreiging ambulancepersoneel aangehouden

1 min


Kloetinge – Zaterdagmorgen vroeg is in een woning aan de Binnenhof een man aangehouden omdat hij ambulancepersoneel had bedreigd.

De ambulancedienst kreeg om 23.40 uur een melding dat in de woning iemand onwel was geworden. De bewoner had veel alcohol gedronken en was buiten bewustzijn geweest. Bij aankomst van het ambulancepersoneel reageerde de man agressief. Hij sloeg naar hen en dreigde een stoel naar hen te gooien. Hierop verlieten de medewerkers van de ambulancedienst de woning en belden de politie.

Agenten hielden de man rond 00.15 uur aan en brachten hem voor onderzoek naar het ziekenhuis in Goes. De man is daar voor verder onderzoek opgenomen. Omdat hij was aangehouden, is een agent voor bewaking in het ziekenhuis gebleven.

Aangifte

De medewerkers van de ambulancedienst hebben aangifte tegen de man gedaan. Hij zal zo spoedig mogelijk worden gehoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vervolging

Verbaal of fysiek geweld tegen hulpverleners en overheidspersoneel wordt niet getolereerd en er wordt streng tegen opgetreden. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Het Openbaar Ministerie brengt de dader zo snel mogelijk voor de rechter en eist driemaal zo hoge straffen.