Man aangehouden voor diefstal auto

Leeuwarden – De politie heeft woensdagmiddag in de Tjotterstraat een 32-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van diefstal van een auto, het rijden onder invloed van alcohol en het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. Een surveillerende agent zag de Leeuwarder rijden. Het was hem bekend dat het rijbewijs van de man ongeldig was […]

Leeuwarden – De politie heeft woensdagmiddag in de Tjotterstraat een 32-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van diefstal van een auto, het rijden onder invloed van alcohol en het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs.

Een surveillerende agent zag de Leeuwarder rijden. Het was hem bekend dat het rijbewijs van de man ongeldig was verklaard en dat hij dus geen voertuig mocht besturen. In de Tjotterstraat kreeg de bestuurder een stopteken. Het vermoeden bestond dat de Leeuwarder onder invloed van alcohol verkeerde. Bij het natrekken van het kenteken bleek dat de auto als gestolen stond geregistreerd. Het voertuig was een dag eerder vanaf de Adonisweg in Leeuwarden gestolen. Reden om niet alleen de 32-jarige bestuurder aan te houden, maar ook de twee passagiers. De drie werden overgebracht naar het politiebureau. Daar werd duidelijk dat de twee passagiers niets met de diefstal te maken hadden. Ze mochten dan ook het bureau weer verlaten. De Leeuwarder blies tijdens de ademanalyse 700 ug/l. Daarnaast bleek dat het rijbewijs van de man sinds 2010 ongeldig was verklaard. Hij werd dan ook voor nader onderzoek ingesloten.