Man aangehouden voor beroving

Waalre – Naar aanleiding van een tip heeft de politie een man aangehouden verdacht van betrokkenheid van een beroving van een man in Waalre. Een man uit Waalre verliet woensdagochtend 17 december 2014 rond 6.30 uur zijn woning aan de Monseigneur Bannenberglaan in Waalre. Toen hij in de richting van zijn auto liep zag hij […]

Waalre – Naar aanleiding van een tip heeft de politie een man aangehouden verdacht van betrokkenheid van een beroving van een man in Waalre.

Een man uit Waalre verliet woensdagochtend 17 december 2014 rond 6.30 uur zijn woning aan de Monseigneur Bannenberglaan in Waalre. Toen hij in de richting van zijn auto liep zag hij dat twee mannen zijn tuin inliepen. Er ontstond een worsteling tussen het slachtoffer en één van de daders. De tweede dader zag kans om de aktetas van de man te stelen. Vervolgens zijn beide mannen te voet gevlucht via een wandelpad dat aan de tuin van de woning grenst. Het slachtoffer liep verwondingen aan onder meer zijn neus op. Ter plaatse gekomen ambulancepersoneel verzorgde het slachtoffer aan zijn verwondingen. De politie startte een onderzoek en plaatste een getuigenoproep op politie.nl.
Naar aanleiding van die oproep kwam er informatie bij de politie binnen met de identiteit van een mogelijke verdachte. Het onderzoeksteam heeft deze verdachte, een 18-jarige inwoner van Valkenswaard in de loop van de middag in zijn woning aangehouden. Zijn woning is doorzocht. Het team zet het onderzoek voort naar onder andere de tweede dader.