Man aangehouden op verdenking van dealen van drugs

Leiden – De politie hield zondag 30 juni om 13.50 uur een 22-jarige Leidenaar aan op verdenking van het dealen van drugs. Agenten reden na een melding naar de Ter Haarkade waar de Leidenaar vermoedelijk aan het dealen was. Een agent in vrije tijd had gezien dat de man meerdere drugsgebruikers had voorzien van drugs. […]

Leiden – De politie hield zondag 30 juni om 13.50 uur een 22-jarige Leidenaar aan op verdenking van het dealen van drugs. Agenten reden na een melding naar de Ter Haarkade waar de Leidenaar vermoedelijk aan het dealen was.

Een agent in vrije tijd had gezien dat de man meerdere drugsgebruikers had voorzien van drugs. De Leidenaar werd op de Boshuizerlaan ter hoogte van het Vijf Meibad aangehouden voor het dealen en het in het bezit hebben van harddrugs. Bij hem werden elf bolletjes cocaïne aangetroffen en in beslag genomen. Bovendien reed de man op een gestolen fiets.

Drugsoverlast

De samenleving heeft veel last van de gevolgen van drugsgebruik en het dealen van drugs. De handel vindt plaats in het illegale circuit en hierbij wordt geweld niet geschuwd. Van dat geweld worden vaak ook onschuldige omstanders de dupe. Omwonenden ondervinden daarom veel overlast van drugshandel bij hen in de buurt.

Tips of informatie?

Hebt u vermoedens van drugshandel? Meld deze bij de politie via 0900 – 8844. U kunt ook anoniem melden via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 – 7000.