Man aangehouden na mishandeling pup

Amsterdam – Een man is maandag 16 september aangehouden in verband met de mishandeling van een vier maanden oude pub. De man wordt verdacht van het schoppen en slaan van het hondje. Daarnaast wordt hij ervan verdacht het hondje tijdens correcties aan de riem tot schouderhoogte te trekken om hem daarna met een plof op […]

Amsterdam – Een man is maandag 16 september aangehouden in verband met de mishandeling van een vier maanden oude pub. De man wordt verdacht van het schoppen en slaan van het hondje.

Daarnaast wordt hij ervan verdacht het hondje tijdens correcties aan de riem tot schouderhoogte te trekken om hem daarna met een plof op de grond terecht te laten komen. Meerdere mensen zijn van dit ongewenste gedrag getuige geweest. De pup is na veel onderzoek gelokaliseerd en in beslag genomen. Politiemensen die met het onderzoek bezig waren troffen de bewuste pup niet aan in de woning en waren bang dat het hondje misschien wel dood kon zijn. Vervolgonderzoek bracht aan het licht dat de pup in de provincie Utrecht zou verblijven. Politiemensen die daar een onderzoek instelden kwamen er achter dat het hondje via internet alweer was doorverkocht aan iemand in Brabant. In die provincie werd het hondje aangetroffen en in beslag genomen. De eigenaar deed afstand van het hondje waarna een dierenarts een nader onderzoek instelde. Het diertje is tijdelijk in een asiel ondergebracht en zal in eerste instantie worden ondergebracht bij specialisten die zorgen dat de pup zich weer gewoon hond kan voelen.