Man aangehouden na diefstal auto

Stadskanaal – De politie heeft maandagavond een 26-jarige inwoner van Stadskanaal aangehouden op verdenking van de diefstal van een auto. Eerder die avond hadden getuigen gezien hoe op de Steenhouwer een auto van het terrein van een autobedrijf reed. Om van het terrein af te kunnen komen, reed de auto door een hek heen. Direct […]

Stadskanaal – De politie heeft maandagavond een 26-jarige inwoner van Stadskanaal aangehouden op verdenking van de diefstal van een auto.

Eerder die avond hadden getuigen gezien hoe op de Steenhouwer een auto van het terrein van een autobedrijf reed. Om van het terrein af te kunnen komen, reed de auto door een hek heen. Direct werd via 1-1-2 de politie gewaarschuwd. Meerdere agenten keken uit naar het gestolen voertuig. Na onderzoek werd duidelijk dat de 26-jarige man in de gestolen auto had gereden. Hij was met het voertuig echter zonder benzine komen te staan. Een vriend haalde hem op en bracht hem naar zijn woning. Agenten hielden hem daar aan. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat de 26-jarige onder invloed van alcohol verkeerde en dat hij geen rijbewijs. Daarnaast had de man nog diverse boetes openstaan. Hij werd dan ook voor nader onderzoek ingesloten.