Man aangehouden met vermoedelijk weggenomen elektriciteitskabels

Oss – Op aangeven van een ooggetuige hield de politie maandagavond rond 22.15 uur op de Landweerstraat-Zuid een 45-jarige fietser uit Oss aan. Even daarvoor ontving de politie een melding dat een fietser ter hoogte van de Starterstraat gezien werd en dat zijn fiets beladen was met veel elektriciteitskabels. Aan de hand van een signalement […]

Oss – Op aangeven van een ooggetuige hield de politie maandagavond rond 22.15 uur op de Landweerstraat-Zuid een 45-jarige fietser uit Oss aan. Even daarvoor ontving de politie een melding dat een fietser ter hoogte van de Starterstraat gezien werd en dat zijn fiets beladen was met veel elektriciteitskabels. Aan de hand van een signalement van de fietser ging de politie op zoek naar de fietser.

Ter hoogte van de Voorschakelstraat zag de politie een man in de daar gelegen struiken verdwijnen. Toen een van de agenten besloot hem te volgen rende de man via de struiken richting de Landweerstraat-Zuid. Hier probeerde hij zich vergeefs te verstoppen. Zijn fiets lag nog in de bosjes, beladen met 6 rollen elektriciteitskabels, vermoedelijk van diefstal afkomstig. De verdachte werd aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

Gemeld

Tot op heden heeft niemand zich gemeld bij de politie voor de (vermoedelijk) weggenomen elektriciteitskabels. De grijze elektriciteitskabels zijn voorzien van een geel label. Zij die een vermoeden hebben van wie de kabels zijn of de eigenaar kan zich bij de politie District Maasland melden, telefoon: 0900 – 8844.