Makkinga – Heterdaadaanhouding diefstal na melding verdacht gedrag

Op een bouwterrein aan het Bûterheideveld in Makkinga heeft de politie twee verdachten aangehouden op verdenking van diefstal van brandstof en het bezit van harddrugs. Een oplettende melder belde op 2 mei rond middernacht de meldkamer met de melding dat hij een verdachte auto een nabijgelegen afgesloten bouwterrein op zag rijden.

Brandstofdiefstal

De agenten troffen vervolgens op dat bouwterrein twee mannen en hun auto aan, waarin jerrycans en slangen lagen. Bij een kraanmachine, waarvan de klep aan de achterkant open stond, lagen verschillende gereedschappen op de grond. Dat duidde op brandstofdiefstal.

Proces-verbaal

Bij de aanhouding van de beide mannen van 30 en 34 jaar, afkomstig uit Hoogeveen, zijn een hoeveelheid harddrugs, messen en een groot bedrag aan contact geld in beslag genomen. Daarnaast is ook de auto en het inbrekersgereedschap in beslag genomen. Tegen hen is proces verbaal opgemaakt van verdenking van diefstal door braak en het bezit en de handel van harddrugs.

Meld ik verdacht gedrag via 112?

Ja, wanneer u getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal kunt u dit melden bij 112. De 112-alarmcentrale beoordeelt of de politie naar de melding toegaat. Verdacht gedrag kunt u dus melden via 112, als er sprake is van spoed. Sterker nog, het kan het verschil maken tussen een aanhouding op heterdaad en een misdrijf.

Folder ‘Wat is verdacht gedrag?’