Lemmer Emmeloord – Politie houdt twee mannen aan na diefstal boot

Agenten uit Friesland en Flevoland hebben in de nacht van donderdag 10 november op vrijdag 11 november in Emmeloord twee mannen aangehouden. Zij worden verdacht van diefstal van een boot en een auto.

Samenwerking

Een alerte getuige belde de politie toen hij zag dat bij een bedrijf op de Vuurtorenweg in Lemmer, mannen een trailer met boot aan een SUV koppelden. Bij de SUV stond een wit busje met Pools kenteken. Vervolgens reden ze er vandoor. Agenten uit Friesland reden via Woudsend naar de A6. De melding werd ook doorgegeven aan de politie in Flevoland. Die zagen even later de auto met trailer en boot op de A6 bij Emmeloord ter hoogte van afslag Urk rijden. Het bleek dat er een verkeerde kentekenplaat op de auto was gemonteerd. Toen agenten het chassisnummer van de auto controleerden bleek dat de SUV op 17 september uit Harmelen gestolen was. De 40-jarige bestuurder uit Moerkapelle werd aangehouden.

Agenten uit Friesland reden inmiddels ook op de A6 en zagen het busje met Pools kenteken rijden. Toen ze de bestuurder controleerden bij de afslag Emmeloord-West gaf hij een andere identiteit op dan op het rijbewijs stond dat hij overhandigde. Hij had verder niets bij zich waaruit bleek wie hij daadwerkelijk was. De naar later bleek 23-jarige verdachte uit Lopik werd aangehouden. De auto’s, de trailer en de boot werden in beslag genomen. De politie doet onderzoek.