Lelystad – Gezocht – Brandstichting

Winkels aan de Voorstraat zijn al vijf keer het doelwit geweest van brandstichting. De politie zoekt de nog onbekende verdachte of verdachten en vraagt om tips.

Omschrijving

Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 2 november 2016 van het Omroep Flevoland tv-programma Bureau Flevoland.

Een Chinees afhaalrestaurant, een Turkse supermarkt en een eethuis. Het begon in de nacht van 27 op 28 april 2016. Brand in Chinees afhaalrestaurant Oriënt. De zaak raakte zwaar beschadigd. De oorzaak kon niet worden achterhaald. Een maand later was het weer mis in het restaurant. Dit keer moesten acht mensen die boven het restaurant wonen door ambulancepersoneel worden onderzocht. Na deze twee branden was het nóg drie keer mis.

Aangestoken

In de nacht van 29 op 30 september 2016 was het mis bij de Turkse supermarkt, in de nacht van 1 op 3 oktober weer bij Chinees afhaalrestaurant Oriënt en eethuis Taytay. En 4 oktober 2016 was Taytay wéér de pineut. Vijf branden dus in totaal en de politie gaat ervan uit dat de laatste vier zijn aangestoken. Tot nu toe hebben de bewoners boven de winkels zichzelf elke keer op tijd in veiligheid gebracht, al moesten op 23 mei wel acht van hen door ambulancepersoneel worden onderzocht.

Gevaar

Gezien de gevaarzetting van de branden hadden er heel makkelijk mensen gewond kunnen raken of zelfs erger. De recherche is zeer druk met het onderzoek naar deze branden. De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk meer weten of iets bijzonders hebben gezien op de verschillende data van deze branden.

Vragen

Heeft u iets gezien wat mogelijk met brandstichting in de Voorstraat te maken heeft of weet u misschien wie de verdachte is? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

Zaaknummer

2016303957

Datum delict

3rd October, 2016

Plaats delict

Lelystad

Signalement

Status

gezocht