Leiderdorp – Politie en belastingdienst houden verkeerscontrole

De politie hield op vrijdag 22 september in de middag en avond samen met de belastingdienst een verkeerscontrole op de Engelendaal en zette daarbij motorrijders en meerdere ANPR camera’s in.1 min


Tijdens de actie namen agenten in totaal 14 voertuigen in beslag. De politie schreef nog twee bekeuringen uit voor defecte verlichting en maakte een proces-verbaal op aan een bestuurder die reed zonder geldig rijbewijs. Verder inde de belastingdienst ruim € 44.660 aan openstaande betalingen. Na de actie werden in totaal 12 in beslag genomen auto's afgevoerd. 

ANPR
De politie en belastingdienst maken veel gebruik van technische hulpmiddelen om de criminaliteit te bestrijden. Eén van die technische hulpmiddelen is het gebruik van de Automatic Number Plate Recognition (ANPR). Door het gebruik van de ANPR camera wordt de pakkans van criminelen en overtreders vergroot.

Hoe werkt het
Een auto wordt langs de weg gezet en scant met een camera de kentekens van passerend verkeer. De camera is gekoppeld aan een computersysteem waarin bestanden van bijvoorbeeld politie, gemeente of belastingsdienst zijn opgeslagen. De kentekens die passeren worden vergeleken met de kentekens in de bestanden. Stel dat een auto als gestolen geregistreerd staat in het systeem, en de auto rijdt voorbij, dan geeft de ANPR een ‘hit’. De auto wordt aan de kant gezet en de bestuurder en auto gecontroleerd. 
 


Delen