Leiden – Gezocht – Overval tabakswinkel Leiden

Op zaterdagmiddag 30 september werd een tabakswinkel aan de Mauritsstraat in Leiden overvallen waarbij de 70-jarige eigenaar met een van de overvallers in gevecht raakte. De twee jonge overvallers gingen er daarna met enkele pakjes sigaretten vandoor.

Omschrijving

De twee verdachten renden na de overval de winkel uit. Een van hen rende de Willemstraat in en daarna vermoedelijk via de Koningstraat naar het water langs de Driemanschapskade. De andere overvaller kwam via de Bronkhorststraat vermoedelijk ook uit bij dat water of is via aangrenzende straten verder gevlucht. De twee zijn op camerabeelden te zien als zij kort voor de overval in de Willemstraat lopen.

Signalement
Een van de verdachten is vermoedelijk licht getint en tussen de 16 en 18 jaar oud. Hij droeg donkere kleding en had zijn capuchon strak om zijn hoofd. De tweede overvaller is ook licht getint, zo'n 15 a 16 jaar oud en 1.60m tot 1.65m lang. Zijn sweater was wit gekleurd aan de bovenzijde en zwart aan de onderkant. Ook hij droeg zijn capuchon strak om het hoofd. Bij het wegrennen had hij een rode/roze tas bij zich.

 

Vragen

Tips? Bel de politie
Herkent u de verdachten of heeft u hen voor of na de overval in de omgeving van de tabakswinkel gezien?
De recherche komt graag met u in contact via 0900-8844. Belt u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Zaaknummer

2017279783

Datum delict

30th September, 2017

Plaats delict

Leiden

Signalement

Status

gezocht