Leeuwarden

1 min


Almelo – Leeuwarden – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de ongeregeldheden bij een voetbalwedstrijd tussen Cambuur en Heracles die 14 september in Leeuwarden werd gespeeld. In totaal zijn deze week 24 supporters van Heracles aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging tegen personen en goederen

Bij de voetbalwedstrijd ontstonden ongeregeldheden nadat een groep Heracles supporters vlak na de start van de wedstrijd het supportersvak wilden verlaten. Dit werd uit veiligheidsoverwegingen verboden waarbij de groep supporters door stewards werden tegengehouden.

De supporters stelden zich agressief op tegen de stewards van beide clubs. Daarnaast werd ook een hekwerk vernield. Beide voetbalploegen deden naar aanleiding hiervan aangifte waarna de politie een onderzoek startte.

Onderzoek

Aan de hand van videobeelden en verklaringen heeft de politie afgelopen dagen 24 verdachten in de leeftijd van 17 tot 45 jaar kunnen aanhouden. Hiervan hebben 22 supporters na verhoor dagvaarding ontvangen. Zij moeten zich binnenkort voor de rechter verantwoorden. Het onderzoek naar de andere twee supporters loopt nog. Vijf personen kregen daarnaast ook een gedragsaanwijzing van het Openbaar Ministerie, inhoudende dat zij gedurende de komende drie maanden de wedstrijden van Heracles niet mogen bezoeken en zich tijdens de rust van elke wedstrijd verplicht moeten melden bij de politie in hun woonplaats.

De politie doet verder nog onderzoek naar de identiteit van enkele verdachten. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

(2013140254)


Delen