Leeuwarden – Woninginbreker aangehouden

De politie heeft maandag rond het middaguur een 26-jarige inwoner uit Leeuwarden aangehouden voor een inbraak in een woning aan de Oosterkade.

De 24-jarige bewoner hoorde rond 11:50 uur zijn voordeur kraken en zag dat er een man met een breekijzer voor zijn deur stond. Hij heeft hierop direct de politie gebeld via 112 en een goed signalement van de inbreker doorgegeven. Ondertussen liep de man weg en stapte in een auto en reed weg. Ook dit werd meteen doorgegeven. Door de agenten werd in de omgeving direct uitgekeken naar de inbreker en zijn auto.
Op de Noorderbrug zag een agent de auto rijden, na een stopteken werd de bestuurder gecontroleerd. Op basis van het goede signalement kon de bestuurder hierop aangehouden worden voor een poging woninginbraak. Hij is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

 

Verdachte situatie? Bel 112
Het is een misverstand dat het alarmnummer 112 alleen is bedoeld voor noodsituaties waarin levens op het spel staan. Ook voor verdachte situaties belt u 112. Bijvoorbeeld bij glasgerinkel, gestommel in uw huis of bij de buren of wanneer u ziet dat iemand probeert in te breken. De politie kan uw hulp goed gebruiken. Snel alarm slaan, betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken.