Leeuwarden – Gezocht – Inbreker breekt twee keer in bij supermarkt

LEEUWARDEN – In korte tijd werd er twee keer ingebroken bij een supermarkt aan de Wilgenstraat in Leeuwarden. Op 3 april gebeurde dit door één inbreker maar op 15 april had deze zelfde inbreker hulp van een handlanger.

Omschrijving

Op dinsdag 3 april rond 02.45 uur werd er voor de 1e keer ingebroken in de supermarkt. Op de beelden van de bewakingscamera was te zien dat een persoon met een breekijzer de toegangsdeur forceerde en naar binnen ging. De inbreker sprong over de servicebalie brak de lades van de rookwaar vitrine open en nam rookwaar mee.
De 2e inbraak was op zondag 15 april omstreeks 03.30 uur. Nu forceerden twee inbrekers de toegangsdeur en gingen naar binnen.  Onderzoek wees uit dat de inbreker van 3 april ook nu weer bij de inbraak aanwezig was. Zijn gezicht was duidelijk te zien op de beelden die gemaakt werden door de bewakingscamera.  Van de tweede inbreker was het gezicht bedekt en dus niet te zien. Bij de inbraak van 15 april werd een krat bier gestolen.

Signalement inbreker 3 april en 15 april:

  • Man
  • Donkerblauwe hoody- sweater met 3 strepen op de mouwen
  • ringbaardje

Signalement inbreker 15 april

  • donkerkleurige pet
  • beige broek met brede pijpen
  • donkerkleurige schoenen met witte rand bij zool

De politie wil graag in contact komen met mensen die deze inbrekers denken te herkennen of die informatie hebben over deze inbraak.

De politie is te bereiken via 0900 8844 of als u anoniem wilt blijven stichting Meld Misdaad Anoniem 0800 -7000 

 

Zaaknummer

2018078962

Datum delict

3rd April, 2018

Plaats delict

Leeuwarden

Signalement

titel

Signalement

Status

gezocht