Leden Outlaw Motorcycle Gang betrokken bij vechtpartij

1 min


Zaandam – Zaterdagavond 25 oktober omstreeks 23.15 uur heeft er een mishandeling plaatsgevonden in de Boomgaardsstraat waar leden van Outlaw Motorcycle Gangs bij betrokken waren.

Bij de politie kwam een melding binnen dat er ongeveer 10 personen betrokken waren bij een vechtpartij voor een horecagelegenheid aan de Boomgaardsstraat. Toen agenten ter plaatse kwamen troffen zij tientallen personen aan waaronder enkele leden van de Outlaw Motorcycle Gang Satudarah. De vechtpartij was inmiddels beëindigd.
Een persoon had letsel op aan zijn hoofd opgelopen. Hij wilde echter geen aangifte doen en wilde ook niet vertellen wie dat letsel had veroorzaakt. Alle betrokken personen zijn gecontroleerd en hebben op verzoek van de politie de straat verlaten.

Boven de wet

Bij de politie is bekend dat Outlaw Motorcycle Gangs zichzelf boven de wet plaatsen en mensen veelal angstig zijn voor leden van Outlaw Motorcycle Gangs. Het is ook bekend dat zij om die reden soms geen aangifte of melding durven te doen tegen hen. De politie tolereert niet dat mensen zich buiten de wet stellen. Daarom houden wij extra toezicht op Outlaw Motor Gangs en treden wij op bij eventuele overtredingen en/of misdrijven. Verklaringen van getuigen en slachtoffers zijn voor de politie wel van groot belang om leden van deze Outlawbikers aan te pakken.

(2014211048)