Kaatsheuvel – Hennepkwekerij in schuur vat vlam

De brandweer kreeg de melding van een brand in een schuur aan de Marktstraat. Ook de politie was om 17.00 uur aanwezig omdat er een sterke henneplucht hing.

De bewoner van het pand kwam de hulpverleners tegemoet lopen en zei een fout te hebben gemaakt. In de schuur die brandde had hij een kleine hennepkwekerij van maximaal 100 planten opgezet. Nadat de man de brandweer de weg had gewezen naar zijn schuur hielden de agenten hem aan voor het overtreden van de Opiumwet. De brandweer kreeg de brand snel onder controle. De kwekerij wordt vandaag geruimd door een gespecialiseerd bedrijf. Het energiebedrijf heeft de stroom afgesloten en heeft diefstal van stroom geconstateerd. 

Brandgevaar

Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie. Deze kosten worden uiteraard ook doorberekend naar de gebruiker, uiteindelijk betaalt ook u mee aan de schade die wordt veroorzaakt door hennepkwekers.

Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!

Ruikt u henneplucht of denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

-Aanwezigheid van hennepgeur;

-Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting;

-Constant zoemend of ronkend geluid;

-Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.

Prioriteit

Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennep. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven:

-via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden,

-via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006),

anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M,

-via het Team Criminele Inlichtingen in een vertrouwelijk gesprek op het nummer 079-3458999