Jongetje gewond geraakte na aanvallen door hond

Leiden – Een 6-jarige jongetje uit Leiden is maandagmiddag 6 oktober op de Admiraal Banckertweg aangevallen en gebeten door een hond. Het jongetje was op een speelveldje aan het voetballen toen hij door de hond werd aangevallen en gebeten in het gezicht, achterhoofd en arm. De eigenaar kon de hond in eerste instantie wegtrekken bij […]

Leiden – Een 6-jarige jongetje uit Leiden is maandagmiddag 6 oktober op de Admiraal Banckertweg aangevallen en gebeten door een hond.

Het jongetje was op een speelveldje aan het voetballen toen hij door de hond werd aangevallen en gebeten in het gezicht, achterhoofd en arm. De eigenaar kon de hond in eerste instantie wegtrekken bij het kind, maar de hond wist weer vrij te komen en viel opnieuw aan. Een voorbijrijdende omstander schoot te hulp en wist tussen de hond en het kind te komen, het kind op te pakken en weg te rennen.

De eigenaar is gehoord en de officier van justitie heeft besloten de hond in te laten slapen. Het jongetje is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis en ’s avonds nog geopereerd.