Jongens aangehouden voor serie straatroven

Eindhoven – De politie heeft twee jongens aangehouden voor een serie straatroven. Op dinsdag 16 december werd een 14-jarige jongen aangehouden in zijn woning in Eindhoven. Na verder onderzoek werd woensdagmorgen 31 december een 15-jarige jongen als verdachte aangehouden in een woning in Eindhoven. Het tweetal wordt ervan verdacht tussen 8 november en 12 december […]

Eindhoven – De politie heeft twee jongens aangehouden voor een serie straatroven. Op dinsdag 16 december werd een 14-jarige jongen aangehouden in zijn woning in Eindhoven. Na verder onderzoek werd woensdagmorgen 31 december een 15-jarige jongen als verdachte aangehouden in een woning in Eindhoven.

Het tweetal wordt ervan verdacht tussen 8 november en 12 december van dit jaar tenminste negen straatroven en berovingen te hebben gepleegd in hun woonplaats. Op diverse plekken in de stad benaderden ze gezamenlijk hun slachtoffers. Deze werden soms onder bedreiging van een mes gedwongen geld of goederen af te geven. Het jongste slachtoffer was een jongen van 13 jaar uit Eindhoven.

Onderzoek

Door sterke overeenkomsten in de signalementen die de slachtoffers opgaven van de daders kon de politie een groot onderzoek opstarten. Uiteindelijk leidde dat tot de aanhouding van de eerste verdachte op 12 december. Hij is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en die heeft zijn gevangenhouding bevolen. Na verder onderzoek kon woensdagmorgen ook de tweede verdachte worden aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.