Inzittenden slaan op de vlucht na ongeval

Soest – Na een eenzijdige aanrijding op de rotonde Koningsweg-Clemensstraat zijn vier verdachten aangehouden nadat zij waren weggevlucht en daarvoor twee behulpzame omstanders hadden geslagen. Door nog onbekende oorzaak kwam de auto op zijn kant te liggen op de rotonde. De inzittenden hebben de auto weer terug op vier wielen gezet. Toen de politie er […]

Soest – Na een eenzijdige aanrijding op de rotonde Koningsweg-Clemensstraat zijn vier verdachten aangehouden nadat zij waren weggevlucht en daarvoor twee behulpzame omstanders hadden geslagen.

Door nog onbekende oorzaak kwam de auto op zijn kant te liggen op de rotonde. De inzittenden hebben de auto weer terug op vier wielen gezet. Toen de politie er was, vluchtten twee inzittenden rennend weg. Zij zijn later aangehouden in de nabije omgeving. De bestuurder, die na het ongeval doorreed, is aangehouden op de Spinet, waar hij de auto had geparkeerd. De auto is in beslaggenomen.
Twee behulpzame omstanders, die de inzittenden wilden helpen, zijn geslagen. Zij zijn erg geschrokken, maar hoefden niet behandeld te worden aan hun verwondingen.
De politie onderzoekt de toedracht en wil graag weten waarom de inzittenden op de vlucht sloegen na de aanrijding. Meerdere getuigen hebben het ongeval gezien. In totaal zijn vier verdachten aangehouden in de leeftijd van 20 tot 23 jaar. Drie verdachten zijn afkomstig uit Nijkerk en een verdachte is afkomstig uit Soest.