Inbrekers snel gepakt

Koudekerke – De politie heeft vrijdagavond vier personen, twee mannen en twee vrouwen, aangehouden na een inbraak in een woning. Oplettende getuigen Omstreeks 20.30 uur kwam de melding binnen dat er zojuist was ingebroken in een woning aan de Ter Poorteweg. De daders waren daarna weggevlucht in een auto. Dankzij oplettende getuigen kon het viertal […]

Koudekerke – De politie heeft vrijdagavond vier personen, twee mannen en twee vrouwen, aangehouden na een inbraak in een woning.

Oplettende getuigen

Omstreeks 20.30 uur kwam de melding binnen dat er zojuist was ingebroken in een woning aan de Ter Poorteweg. De daders waren daarna weggevlucht in een auto. Dankzij oplettende getuigen kon het viertal snel worden aangehouden. Eén van deze getuigen was de vluchtauto achterna gereden en had voortdurend telefonisch contact met de politie. Die zette verschillende eenheden in.

Aangehouden

Uiteindelijk stopte de vluchtauto bij een strandtent aan de Zeedijk in Westkapelle. Daar werden drie verdachten aangehouden. Een man van 36 jaar, een 42-jarige vrouw en een 14-jarig meisje. Allen afkomstig uit Oost-Souburg.

Politiehond

Naar de vierde verdachte is met behulp van een politiehond gezocht in de omgeving van de Ter Poorteweg. Rond 22.00 uur trof de politiehond de verdachte, een 46-jarige man, aan in een (droge) sloot. Ook deze man is aangehouden. Hij had goederen bij zich die vermoedelijk van de inbraak afkomstig waren, deze zijn in beslag genomen.

Het 14-jarige meisje is inmiddels in vrijheid gesteld. De andere drie verdachten zitten nog vast voor verder onderzoek.