Inbrakenweekoverzicht; meer dan helft regio inbraakvrij, stijging Hilversum

Gooi en Vechtstreek – Eerder donker, maak inbrekers zichtbaar! Overzicht en opvallendheden In de periode van 20 tot 27 oktober 2014 werd 11 keer ingebroken in het gebied Gooi en Vechtstreek en 5 keer gepoogd in te breken. Er was 1 insluiping. Sieraden, geld en telefoons werden het meest uit de woningen gestolen.   Inbraken […]

Gooi en Vechtstreek – Eerder donker, maak inbrekers zichtbaar!

Overzicht en opvallendheden

In de periode van 20 tot 27 oktober 2014 werd 11 keer ingebroken in het gebied Gooi en Vechtstreek en 5 keer gepoogd in te breken. Er was 1 insluiping. Sieraden, geld en telefoons werden het meest uit de woningen gestolen.

 

Inbraken per gemeente
Hilversum: 6 inbraken, 2 pogingen, 1 insluiping (aanhouding Schapenstraat)
Wijdemeren: geen inbraken, geen pogingen
Blaricum: geen inbraken, geen pogingen
Laren: 3 inbraken, geen pogingen
Bussum: geen inbraken, 1 poging
Huizen: 1 inbraak, 1 poging
Weesp: geen inbraken, geen pogingen
Muiden: 1 inbraak, 1 poging
Naarden: geen inbraken, geen pogingen

Licht zet inbrekers in het zicht

De klok een uur terug betekent vroeger donker. Dat weten woninginbrekers ook. Die slaan juist in de donkere dagen hun slag. Woningen waarvan de bewoners niet thuis zijn, vinden inbrekers aantrekkelijk. De indruk wekken dat u thuis bent, kan gemakkelijk met tijdschakelaars die lampen automatisch aanzetten. U bepaalt zelf het tijdstip waarop dit gebeurt. Door in meerdere kamers lampen op tijdschakelaars aan te sluiten, lijkt het nog meer alsof er echt iemand aanwezig is. Het gaat er echter niet alleen om dat u licht in de woning laat branden, maar ook dat er goede buitenverlichting is.

Om te voorkomen dat inbrekers tijdens deze donkere dagen hun oog op uw woning laten vallen, kunt u meer doen om het inbrekers niet te makkelijk te maken. Hoe u dat kunt doen? Nou zo.

Aanhouding: raam op een kier

Zondag 26 oktober werd een 25-jarige Hilversummer aangehouden nadat hij een woning in de Schapenstraat was binnen gegaan. De bewoners betrapten de man waarop deze er vandoor ging. Op de Emmastraat wist één van de bewoners de Hilversummer aan te houden. Achteraf bleek dat de Hilversummer door een raam die op een kier stond de woning was binnengekomen.

 

 

Het inbrakenoverzicht geeft inwoners van de regio Gooi en Vechtstreek inzicht in woninginbraken in hun omgeving. Het overzicht geeft informatie over hoe vaak is ingebroken, waar is ingebroken en op welke wijze. De politie stelt hoge prioriteit aan het verminderen van het aantal woninginbraken en het oppakken van inbrekers. Meer informatie en tips over hoe de kans op een inbraak te verkleinen is, staat op de website van politie NL.