Inbrakenweekoverzicht; Daling inbraken Huizen en Laren inbraakvrij!

Gooi en Vechtstreek – Buit veelal laptops, haal waardevolle goederen uit het zicht! Overzicht en opvallendheden In de periode van 24 februari tot 4 maart 2014 werd 18 keer ingebroken in het gebied Gooi en Vechtstreek en 13 keer gepoogd in te breken. Laptops en tables vormden vaak de buit. Haal waardevolle goederen uit het […]

Gooi en Vechtstreek – Buit veelal laptops, haal waardevolle goederen uit het zicht!

Overzicht en opvallendheden

In de periode van 24 februari tot 4 maart 2014 werd 18 keer ingebroken in het gebied Gooi en Vechtstreek en 13 keer gepoogd in te breken. Laptops en tables vormden vaak de buit. Haal waardevolle goederen uit het zicht! Bij zeven inbraken of poging daartoe waren de bewoners met vakantie. De Bulgaarse methode werd bij zeven inbraken of pogingen daartoe gebruikt.

Blaricum: 2 inbraken, 1 poging (met name in de Bijvanck)
Bussum: 4 inbraken, 1 poging
Hilversum: 3 inbraken, 3 pogingen
Huizen: 2 inbraken, 5 pogingen
Laren: geen inbraken, geen pogingen
Muiden: 2 inbraken, 1 poging
Naarden: 1 inbraak, 1 poging
Weesp: 1 inbraak, 1 poging
Wijdemeren: 3 inbraken (Ankeveen, Loosdrecht en ‘s-Graveland), geen pogingen

Laptops zijn geliefde buit

Laat geen waardevolle spullen zoals laptops, smartphones en tablets in het zicht liggen, want gelegenheid maakt de dief. . Berg waardevolle spullen goed op Installeer daarnaast een programma op je computer, laptop, smartphone of tablet om hem bij diefstal eenvoudig te kunnen traceren. Registreer ook uw goederen. Dit heeft meerdere voordelen.

Inbraakmethode: cilinder afbreken

Bij deze methode wordt de cilinder van het slot simpelweg afgebroken met het gereedschap van een inbreker. Dat is mogelijk als de cilinder te ver uitsteekt. Soms halen inbrekers eerst de plaatjes van de slotplaat eraf, waardoor ze met hun gereedschap gemakkelijk bij de cilinder kunnen. Deze manier is overigens te voorkomen door veiligheidsbeslag over de cilinder te plaatsen en te zorgen voor een goed passende cilinder: beslag dat niet uitsteekt en ook niet los te schroeven is.

Bel 112 bij (inbraak)verdachte situaties?

Bewoners weten zelf het beste als er iets niet pluis is in hun buurt. Een vreemd figuur die bij huizen naar binnen loert, bijvoorbeeld. Of activiteiten bij een huis waarvan u weet dat de bewoners weg zijn. Wanneer u dan 112 belt, kan de politie mogelijk een inbraak voorkomen of een inbreker op heterdaad aanhouden! Het bellen van 112 is dus niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook voor verdachte situaties waarbij we een misdrijf kunnen voorkómen.

Het wekelijks inbrakenoverzicht geeft inwoners van de regio Gooi en Vechtstreek inzicht in woninginbraken in hun omgeving. Het overzicht geeft informatie over hoe vaak is ingebroken, waar is ingebroken en op welke wijze. De politie stelt hoge prioriteit aan het verminderen van het aantal woninginbraken en het oppakken van inbrekers. Woninginbraak is landelijk gezien een veelvuldig gepleegd misdrijf. Zelf kunnen huisbezitters ervoor zorgen dat inbreken in hun woning niet makkelijk is. De meeste inbrekers gaan voor een snelle buit. Hoe langer ze bezig zijn een woning binnen te komen, hoe groter de kans dat ze het opgeven. Meer informatie en tips over hoe de kans op een inbraak te verkleinen is, staat op de website van politie NL.