Inbraakmelding leidt naar hennepkwekerij

Den Haag – Agenten reageerden op dinsdagmiddag 17 juni op een inbraakmelding op de Troelstrakade. In de woning troffen ze geen inbrekers aan, maar wel een hennepkwekerij. Agenten gingen naar de woning, omdat daar zou worden ingebroken. Toen ze ter plaatse kwamen troffen ze geen inbrekers, maar wel een hennepkwekerij met 140 wietplanten. De kwekerij […]

Den Haag – Agenten reageerden op dinsdagmiddag 17 juni op een inbraakmelding op de Troelstrakade. In de woning troffen ze geen inbrekers aan, maar wel een hennepkwekerij.

Agenten gingen naar de woning, omdat daar zou worden ingebroken. Toen ze ter plaatse kwamen troffen ze geen inbrekers, maar wel een hennepkwekerij met 140 wietplanten. De kwekerij werd direct ontmanteld. De politie onderzoekt de zaak.

Altijd melden

De politie treedt hard op tegen hennepteelt. Hennepkwekerijen zijn gevaarlijk en veroorzaken veel schade en overlast door lekkage en stank. Vaak wordt er illegaal stroom afgetapt, wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. De politie ontmantelt na onderzoek direct de hennepkwekerij. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vragen wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Wilt u uw melding anoniem doorgeven, bel dan met de meldlijn ‘Meld Misdaad Anoniem’ via 0800-7000.