Illegaal vuurwerk aangetroffen in woning

Almelo – De politie heeft donderdag 11 december een partij illegaal vuurwerk in beslag genomen. Agenten vonden het vuurwerk in een woning aan de Bornsestraat in Almelo. Het gaat om 200 kilo zwaar vuurwerk. Zeer gevaarlijk Het vuurwerk is in beslag genomen en zal vernietigd worden. Tegen de eigenaar zal proces-verbaal worden opgemaakt. Zeer gevaarlijk […]

Almelo – De politie heeft donderdag 11 december een partij illegaal vuurwerk in beslag genomen. Agenten vonden het vuurwerk in een woning aan de Bornsestraat in Almelo. Het gaat om 200 kilo zwaar vuurwerk.

Zeer gevaarlijk

Het vuurwerk is in beslag genomen en zal vernietigd worden. Tegen de eigenaar zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Zeer gevaarlijk
Illegaal vuurwerk is niet alleen strafbaar, het is ook zeer gevaarlijk. Grote partijen (illegaal) vuurwerk die in woonbuurten of andere niet veilige plekken worden opgeslagen, zijn gevaarlijk voor omwonenden. Jaarlijks vinden persoonlijke ongelukken plaats met illegaal vuurwerk, met ernstig letsel tot gevolg. De politie roept daarom mensen op om zich te melden als zij informatie hebben over opslag of handel in illegaal vuurwerk. Dit kan via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.
(20142014326)