IJsselstein – Gezocht – Gewelddadige overval op bedrijf in IJsselstein

Twee personen overvallen middenin de nacht van dinsdag 2 op woensdag 3 mei 2017 een bedrijf aan de Produktieweg en stichten er brand. De politie zoekt de nog onbekende verdachten. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

Omschrijving

AVRO's Opsporing Verzocht besteedt op 7 november 2017 met een reconstructie aandacht aan deze zaak. 

Rond 03.00 uur verrassen twee personen met bivakmutsen op twee medewerkers van het bedrijf. De overvallers bedreigen de medewerkers met een vuurwapen en binden hen vast. Met buit vertrekken ze in de bus van het bedrijf. Er is ook brand gesticht. Gelukkig kunnen de medewerkers zelf loskomen en de hulpdiensten inschakelen. Naast geld hebben de daders ook een ceremoniële trouwketting meegenomen van één van de slachtoffers. Die ketting heeft voor haar grote emotionele waarde.

Onderzoek

De recherche start direct een sporen- en buurtonderzoek. De rechercheurs spreken ook met getuigen en betrokkenen.

Vragen

Weet u misschien wie de overvallers zijn of heeft u andere informatie die de politie misschien kan helpen deze zaak op te lossen? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

Zaaknummer

2017131160

Datum delict

2nd May, 2017

Plaats delict

IJsselstein

Signalement

Status

gezocht