IJmuiden – Getuigenoproep looproute verdachte steekincident dodelijk afloop

De politie zoekt getuigen van een steekincident in een bedrijf aan de Ruyterstraat waarbij een 52-jarige man uit IJmuiden is overleden. Dit gebeurde zondagochtend rond 11.15 uur. De politie hield een 55-jarige IJmuidenaar aan als verdachte. Hij is in verzekering gesteld en zit vast.

De verdachte is na het incident gevlucht uit het pand en onder meer met behulp van deelnemers aan Burgernet werd de man gelokaliseerd op de Middenduinerweg. De politie komt graag in contact met mensen die de verdachte hebben gezien NA het incident. Zijn looproute wil de politie graag in kaart brengen. 

Achtergrondinformatie

Toen de politie de man uiteindelijk in de omgeving van de Duin- en Kruidbergerweg wilde aanhouden, reageerde hij niet op aanroepen en ook het gebruik van pepperspray hielp niet. Na het lossen van een waarschuwingsschot is er gericht op de benen van de verdachte geschoten en kon hij worden aangehouden. De verdachte is ter plekke behandeld en overgebracht naar het ziekenhuis. Hij is gewond en buiten levensgevaar. De politie doet op beide locaties uitgebreid onderzoek. De Rijksrecherche stelt een onderzoek in naar het schieten door de politie. 

Vragen

Heeft u de verdachte gezien op een van bovengenoemde locaties, die bewuste zondagochtend? Heeft u andere informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek? Neemt u dan contact op met de politie via: 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan 0800-7000. Anoniem melding maken kan ook digitaal: www.meldmisdaadanoniem.nl/melden