Identiteit slachtoffer schuurbrand Lexmond bekend

Lexmond – De identiteit van de dode man die op zondagavond 5 januari in een afgebrand schuurtje aan de Zederikkade in Lexmond werd gevonden, is bekend. Het gaat om een 55-jarige man uit Ameide. Zijn identiteit kon op 8 januari aan de hand van zijn gebitsgegevens worden vastgesteld. De oorzaak van de brand en het […]

Lexmond – De identiteit van de dode man die op zondagavond 5 januari in een afgebrand schuurtje aan de Zederikkade in Lexmond werd gevonden, is bekend. Het gaat om een 55-jarige man uit Ameide. Zijn identiteit kon op 8 januari aan de hand van zijn gebitsgegevens worden vastgesteld. De oorzaak van de brand en het overlijden van het slachtoffer is nog niet bekend. De politie onderzoekt meerdere scenario’s.

De brand werd op zondagavond rond 21.00 uur gemeld door een automobilist die op de nabijgelegen A27 de vlammen opmerkte. Op het terrein van het afgebrande houten gebouwtje trof de politie op zondagavond 5 januari een bestelauto aan die op naam van een bedrijf staat. Uit onderzoek bleek dat de auto in gebruik was bij de voornoemde man uit Ameide.
Het team van 20 rechercheurs dat op het onderzoek zit, probeert op dit moment duidelijk in beeld te krijgen wat er zich op 5 januari tussen 13:00 en 21:00 uur in en rond het schuurtje aan de Zederikkade heeft afgespeeld. Forensische rechercheurs hebben de omgeving uitgekamd en – letterlijk – in beeld gebracht, op zoek naar sporen. De komende dagen wordt dit onderzoek voortgezet.

Informatie blijft welkom
Naar aanleiding van eerdere oproepen hebben zich al enkele getuigen bij de politie gemeld met waardevolle tips, maar meer informatie blijft van harte welkom. Wie op zondagavond 5 januari, voorafgaand aan of tijdens de brand iets verdachts is opgevallen in de buurt van de getroffen schuur, wordt gevraagd contact met de politie op te nemen. Ook andere informatie die helpt in het onderzoek is welkom. U kunt bellen naar 0900-8844, vragen naar de politie eenheid Rotterdam en vervolgens naar het TGO ‘Zederik’ dat onderzoek naar de brand in Lexmond doet. Anoniem uw tips doorgeven kan via 0800-7000. Wie liever anoniem wil spreken met iemand van het Team Criminele Inlichtingen, kan bellen naar 06-34224064.