Houten – Gezocht – Diefstallen autosturen

in Houten zijn vermoedelijk in één nacht drie Audi’s A3 opengebroken. Het was de criminelen te doen om de sturen met de airbags, want die werden in alle drie de gevallen gedemonteerd. De politie zoekt de nog onbekende verdachten en de buit en vraagt om tips.

Omschrijving

Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 2 november 2016 van het RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

De inbraken vonden plaats op de Waalsteen, de Kloostermuur en de Paleismuur. Op de Waalsteen en de Kloostermuur gebeurde het in de nacht van zondag 4 op maandag 5 september 2016. De kraak aan de Paleismuur werd ontdekt op dinsdagochtend 6 september. Maar het zou heel goed kunnen dat ook die auto in dezelfde nacht is gekraakt als de andere twee.

Bewakingscamera

Een van de slachtoffers heeft een bewakingscamera bij zijn woning. Daarop zijn de daders te zien als ze toeslaan op de Waalsteen. De eerste verdachte heeft een lichtkleurige, lege tas bij zich. Die legt hij even op het dak van de auto. Hij forceert het raam van het bestuurdersportier, doet de deur open, pakt het tasje en stapt in. Zo kan hij de andere deur openen voor verdachte twee die ook instapt. Wat ze precies doen in de auto is niet te zien. Als ze uitstappen is het gele tasje gevuld: met het stuur van de Audi.

Signalementen

Verdachte 1:

  • man
  • slank postuur
  • gemillimeterd haar
  • droeg een gewatteerde jas, aan de bovenkant donker en aan de onderkant licht van kleur
  • had donkere schoenen aan met witte zool.

Verdachte 2:

  • man
  • donker haar, aan de zijkanten opgeschoren
  • droeg een gewatteerde, donkerkleurige jas
  • had donkere schoenen aan.

Vragen

Herkent u de verdachten of weet u misschien wie zij zijn of heeft u ze zien rondhangen in de dagen vóór de inbraken? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

 

Zaaknummer

2016276030

Datum delict

4th September, 2016

Plaats delict

Houten

Signalement

Status

gezocht