Hoogerheide, Zundert, Oosterhout, Waalwijk – Ramkraak , pinpasfraude en straatroof in Bureau Brabant

Het opsporingsprogramma Bureau Brabant besteedt maandag 11 december 2017 onder meer aandacht aan een ramkraak bij een herenmodestraat in Zundert, pinpasfraude en een beroving van 71-jarige vrouw in een scootmobiel in Hoogerheide.

Ramkraak in Zundert

Bij een herenmodezaak in Zundert aan de Molenstraat werd op donderdag 16 november 2017 in de vroege ochtend een ramkraak gepleegd. Rond 03.55 uur ramden drie mannen met een personenauto door de pui. Ze gingen er met een flinke hoeveelheid dure merkkleding vandoor. We tonen beelden van de inbraak en zijn op zoek naar de daders.

BB Zundert

Pinfraude in Oosterhout en Waalwijk

We laten in de uitzending weer een klassiek voorbeeld van shouldering zien, het afkijken van een pincode. Deze keer gebeurde dat op vrijdag 17 maart 2017 in een winkel op de Arendshof in Oosterhout. Er staan twee jonge vrouwen op de camerabeelden die de pincode afkijken als een 81-jarige Oosterhoutse haar boodschappen afrekent.  Kort daarna werd de portemonnee van de bejaarde vrouw gestolen en bij een geldautomaat een aanzienlijk geldbedrag van haar rekening opgenomen. Help mee deze twee vrouwen te vinden.

Ook tonen we opnamen van een vrouw die eveneens gezocht wordt in verband met pinfraude. In dit geval komt het slachtoffer uit Waalwijk, een 72-jarige vrouw die aan het winkelen was. Haar pinpas werd gerold, en voordat ze in de gaten had dat haar pas weg was, is er door de tot nu toe onbekende vrouw geld van haar rekening gehaald.  De vrouw die we zoeken staat op de foto’s die we gaan laten zien. Ze staat er duidelijk op, pinnend met een gestolen pas.

 

Straatroof in Hoogerheide

Op maandag 16 oktober 2017 omstreeks 15.20 uur werd in Hoogerheide op de Prins Clausstraat een 71-jarige vrouw beroofd terwijl ze met haar scootmobiel onderweg was. Een lichtgrijze Saab kwam haar tegemoet rijden. Nadat de auto haar voorbij was zag dat hij omkeerde en weer haar kant op kwam. De automobilist ging naast haar rijden. De bijrijder opende zijn raam en vroeg haar de weg. Na haar uitleg probeerde die man tevergeefs een ketting om haar pols te doen. Hierna trok hij hardhandig ondanks dat het slachtoffer zich daar tegen verzette en schreeuwde twee armbanden van haar pols af. Ze schrok niet alleen enorm maar raakte ook gewond aan beide armen, In de uitzending wordt een reconstructie van deze brute straatroof getoond. 

 

BB Hoogerheide

Uitzendingen

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.