Hoogbejaarde vrouw bestolen van pinpas, politie zoekt getuigen

Den Haag – Een 88-jarige Haagse is op maandag 11 november bestolen van haar pinpas in de Albert Heijn aan de Ambachtsgaarde. De vrouw rekende rond 13:45 uur haar boodschappen af in de supermarkt. Het viel haar op dat twee mannen zich opdringerig in haar omgeving ophielden. Het slachtoffer borg haar pinpas op en ging […]

Den Haag – Een 88-jarige Haagse is op maandag 11 november bestolen van haar pinpas in de Albert Heijn aan de Ambachtsgaarde.

De vrouw rekende rond 13:45 uur haar boodschappen af in de supermarkt. Het viel haar op dat twee mannen zich opdringerig in haar omgeving ophielden. Het slachtoffer borg haar pinpas op en ging haar boodschappen inpakken. Op het voetpad tussen de Trezoriersdreef en de Schuttersdreef stonden de mannen opeens naast haar. Het slachtoffer werd gewezen op wisselgeld dat op de grond lag. Volgens de mannen had zij het wisselgeld verloren. De 88-jarige vrouw gaf aan dat het niet van haar was en liep verder. Later kwam het slachtoffer erachter dat haar pinpas was omgewisseld en dat er geld van haar rekening was afgeschreven.

Signalement verdachten

Beiden getint
20 jaar of ouder
Donkere kleding
Man 1:een lange, slanke man met een pet
Man 2: een gezette, getinte man
De gezette man had een aparte kapsel, een beetje hoog

Tips? Bel de politie!

Bent u getuige geweest van deze diefstal of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Beresteinlaan 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Shouldering

Wees gewaarschuwd voor onbekenden die ‘shoulderen’, oftewel over uw schouder kijken naar uw pincode. Als onbekenden uw pincode hebben, dan zullen ze vervolgens ook zeer geïnteresseerd zijn in uw pinpas. Voelt u zich bekeken door anderen? Is er iemand die verdacht dichtbij staat tijdens uw pintransactie? Spreek hem/haar er dan op aan of stop direct uw pintransactie.