Heterdaadoefening

Baarn – De politie heeft op woensdagavond 8 oktober een actie met een heterdaad situatie geoefend. In de avonduren werd gemeld dat er een inbraak had plaatsgevonden in een woning aan de Lepelaarstraat. Met een aantal eenheden waaronder motorrijders en politiebikers werd gespeurd naar de gevluchte “inbreker”. Ook de BOA’s van de gemeente werden tijdens […]

Baarn – De politie heeft op woensdagavond 8 oktober een actie met een heterdaad situatie geoefend.

In de avonduren werd gemeld dat er een inbraak had plaatsgevonden in een woning aan de Lepelaarstraat. Met een aantal eenheden waaronder motorrijders en politiebikers werd gespeurd naar de gevluchte “inbreker”. Ook de BOA’s van de gemeente werden tijdens deze oefening ingezet. Gedurende de actie werden meerdere inwoners in die omgeving aangesproken met de vraag of zij getuige waren geweest en werd het signalement verspreid. Korte tijd later kon de figurant worden ingerekend op de Boeier.

 

De politie is tevreden over de uitgevoerde heterdaadoefening en hoopt dat de actie ook de inwoners alert houdt op verdachte situaties en/of personen. Met een snelle melding bij het alarmnummer 112 zal het aantal heterdaadmeldingen zeker toenemen.