Hennepkwekerijen (in opbouw) aangetroffen op de Zilvermeeuwlaan

Den Haag – De politie trof woensdag 12 november een in werking zijnde hennepkwekerij en een hennepkwekerij in opbouw aan in twee panden op de Zilvermeeuwlaan in Den Haag. De kwekerijen zijn ontruimd en de politie onderzoekt de zaak. De politie betrad beide woningen nadat uit onderzoek bleek dat er zich mogelijk hennepkwekerijen zouden bevinden. […]

Den Haag – De politie trof woensdag 12 november een in werking zijnde hennepkwekerij en een hennepkwekerij in opbouw aan in twee panden op de Zilvermeeuwlaan in Den Haag. De kwekerijen zijn ontruimd en de politie onderzoekt de zaak.

De politie betrad beide woningen nadat uit onderzoek bleek dat er zich mogelijk hennepkwekerijen zouden bevinden. In één van de panden werd een kwekerij met een kleine 1000 planten aangetroffen. In het andere pand werd een kwekerij in opbouw aangetroffen. Bij beide panden werden de goederen die nodig zijn voor het kweken/produceren van hennep in beslag genomen. De hennepplanten zijn vernietigd. Tevens werd er diefstal van stroom geconstateerd.

De politie heeft nog geen verdachte aangehouden, maar heeft wel iemand op het oog en sluit een aanhouding op korte termijn niet uit.

Hennepkwekerijen

De politie treedt hard op tegen hennepteelt. Hennepkwekerijen zijn gevaarlijk en veroorzaken veel schade en overlast door lekkage en stank. Vaak wordt er illegaal stroom afgetapt, wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. De politie ontmantelt na onderzoek direct de hennepkwekerij. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vragen wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Wilt u uw melding anoniem doorgeven, bel dan met de meldlijn ‘Meld Misdaad Anoniem’ via 0800-7000.