Hennepkwekerij op zolder in Zierikzee

Zierikzee – Agenten troffen woensdagochtend 16 oktober 2013 rond 09.45 uur in een woning aan de Mastgatstraat een hennepkwekerij aan. De 44-jarige bewoner werd aangehouden. Onderzoek De politie stelde na een anonieme melding een onderzoek in. Op de zolderverdieping werden 20 hennepplanten en henneptoppen gevonden. De kwekerij werd ontmanteld en de drugs vernietigd. Gevaar en […]

Zierikzee – Agenten troffen woensdagochtend 16 oktober 2013 rond 09.45 uur in een woning aan de Mastgatstraat een hennepkwekerij aan. De 44-jarige bewoner werd aangehouden.

Onderzoek

De politie stelde na een anonieme melding een onderzoek in. Op de zolderverdieping werden 20 hennepplanten en henneptoppen gevonden. De kwekerij werd ontmanteld en de drugs vernietigd.

Gevaar en overlast

De politie, het openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.