Hennepkwekerij in bedrijfspand opgerold

Aldeboarn – De politie rolde donderdagmiddag in een bedrijfspand aan de Sudkant in Aldeboarn een kwekerij met 280 hennepplanten op. Na onderzoek bleek dat er geknoeid was met aansluitingen in de meterkast. Hierdoor is er sprake geweest van brandgevaar. Agenten stelden na een anonieme tip een onderzoek in bij en in het pand. Aan de […]

Aldeboarn – De politie rolde donderdagmiddag in een bedrijfspand aan de Sudkant in Aldeboarn een kwekerij met 280 hennepplanten op. Na onderzoek bleek dat er geknoeid was met aansluitingen in de meterkast. Hierdoor is er sprake geweest van brandgevaar.

Agenten stelden na een anonieme tip een onderzoek in bij en in het pand. Aan de achterzijde hoorden agenten een brommend geluid. Hierdoor ontstond het vermoeden dat in het pand een hennepkwekerij was opgezet. Bij nader onderzoek in de meterkast bleek dat er geknoeid was met aansluitingen en dat een dikke stroomkabel de kast uitliep. Ook zagen agenten dat delen in de kast en aansluitingen zwart geblakerd waren. Het energiebedrijf heeft diverse aanpassingen moeten doen in de meterkast.

Onderzoek

Uiteindelijk troffen agenten in een afgesloten ruimte de kwekerij met 280 hennepplanten aan. Zij ruimden de plantage met toebehoren (watervaten, chemicaliën en groeimiddelen) op. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de hennepkwekerij.