Hengelo

1 min


Enschede-Hengelo – De politie heeft maandag 18 en dinsdag 19 augustus in Enschede en Hengelo drie hennepkwekerijen ontmanteld. Wie voor de kwekerijen verantwoordelijk was wordt nog onderzocht.

Maandag werden aan de Hoogstraat en de H.B. Blijdensteinlaan in Enschede twee hennepkwekerijen geruimd. Dinsdagochtend werd aan de Werfstraat in Hengelo een derde, grote hennepkwekerij aangetroffen.

In een woning aan de H.B. Blijdensteinlaan werden bijna 200 hennepplanten aangetroffen. Uit onderzoek bleek dat in de woning de stroom illegaal werd afgetapt. 

Aan de Hoogstraat werden in een pand, verdeeld over twee grote kweekruimtes bijna 1000 hennepplanten aangetroffen. Onderzoek wees uit dat er in de kwekerij eerdere oogsten zijn geweest en dat de stroom illegaal werd afgetapt. De stroom werd direct vanaf de hoofdstroomkabel weggenomen waardoor er een zeer gevaarlijke situatie was ontstaan. 

Dinsdagochtend werd aan de Werfstraat in Hengelo een derde kwekerij geruimd. In een voormalig bedrijfspand werden verdeeld over twee ruimtes meer dan 1800 hennepplanten aangetroffen. Ook hier werd de stroom illegaal afgetapt en was er sprake van eerdere hennepoogsten. 

De aangetroffen planten en goederen zijn door de politie in beslag genomen en vernietigd. De politie doet verder onderzoek om te achterhalen wie verantwoordelijk was voor de kwekerijen en maakt proces-verbaal op. 

(2014081442 / 2014081280 / 2014033270)

Gerelateerde berichten


Delen