Hellevoetsluis – Gezocht – Dodelijk schietincident Branding Hellevoetsluis

Op Tweede Kerstdag, maandag 26 december, even voor 18.00 uur werden twee mannen neerschoten op de Branding in Hellevoetsluis. Het eerste slachtoffer, een 29-jarige man uit Hellevoetsluis, overleed dezelfde avond nog aan zijn verwondingen. Het tweede slachtoffer, een 22-jarige Rotterdammer, stierf later die nacht in het ziekenhuis. De mannen waren op visite in een woning aan de Branding. De politie startte meteen een groot onderzoek.

Omschrijving

Betrokken bij moord cq doodslag

Eerder maakte de politie bekend dat duidelijk lijkt te zijn wie betrokken zijn geweest bij het schietincident en riep deze mannen op zich te melden. Een van de mannen, een 29-jarige man uit Hellevoetsluis, gaf gehoor aan deze oproep. Hij kwam zich vrijdagavond 30 december melden aan het politiebureau in Dordrecht en werd aangehouden. Deze man wordt donderdag 5 januari voorgeleid op verdenking van betrokkenheid bij moord cq. doodslag. De zoektocht naar de andere betrokkenen wordt onverminderd voortgezet. Daarbij worden alle mogelijke verblijfplaatsen van hen meegenomen. 

Dodge Ram

Getuigen zagen vlak na de schietpartij een zwarte Dodge Ram wegrijden. Deze auto werd donderdagmiddag 29 december op het Pieter Postplein in Hellevoetsluis aangetroffen. Rond dat plein heeft het onderzoeksteam een flyer verspreid met de oproep of mensen gezien hebben wanneer de auto daar geparkeerd is en door wie.

 

Vragen

  • Heeft u op 26 december in de uren vóór 18.00 uur op de Branding iets opvallends of verdachts gezien en/of gehoord?
  • Heeft u voorafgaand en/of kort na het schietincident voertuigen en/of personen gezien die mogelijk met dit misdrijf te maken hebben?
  • Heeft u informatie over (de aanleiding van) het misdrijf, de slachtoffers en/of de mogelijke daders? 
  • Heeft u Tweede Kerstdag na 18.00 uur een zwarte Dodge in de omgeving van de Branding en/of het Pieter Postplein in Hellevoetsluis gezien?
  • Heeft u gezien dat de zwarte Dodge geparkeerd werd op het Pieter Postplein? 
  • Heeft u meer informatie over de inzittende(n) van die auto?

U kunt het team bereiken via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of via de mail: tgo.rotterdam.team4@politie.nl

 

Update

Opsporing Verzocht besteedt dinsdag 3 januari aandacht aan het dodelijke schietincident. De uitzending is om 20.30 uur op NPO1. De herhaling is op woensdag 4 januari rond 11.40 uur op NPO2.

Zaaknummer

2016418403

Datum delict

26th December, 2016

Plaats delict

Hellevoetsluis

Signalement

Status

gezocht