Heer Arendskerke

's-Heer Arendskerke – Rond 01:15 uur in de nacht van donderdag op vrijdag is het rijbewijs van een 30-jarige automobilist uit de gemeente Borsele ingevorderd door de politie. Controle van personenauto Surveillerende agenten reden over de Nieuwe Rijksweg in ‘s-Heer Arendskerke en zagen een personenauto hen met hoge snelheid tegemoet komen. Eén van de koplampen […]

's-Heer Arendskerke – Rond 01:15 uur in de nacht van donderdag op vrijdag is het rijbewijs van een 30-jarige automobilist uit de gemeente Borsele ingevorderd door de politie.

Controle van personenauto

Surveillerende agenten reden over de Nieuwe Rijksweg in ‘s-Heer Arendskerke en zagen een personenauto hen met hoge snelheid tegemoet komen. Eén van de koplampen van de auto was defect. Omdat de agenten deze auto en de bestuurder wilden controleren besloten zij de auto achterna te rijden. Zij keerden hun politievoertuig en zagen dat de bestuurder slingerend (met hoge snelheid) verder reed. Hij reageerde niet op het stopteken dat hem gegeven werd.

 

De politieagenten zagen dat de man plotseling van de ene kant van de weg naar de andere slingerde, hierdoor had hij vermoedelijk zijn auto niet meer onder controle en deze kwam vervolgens in een sloot terecht.

Blaastest

Omdat de 30-jarige bestuurder zijn gordel niet om had werd hij door de auto geslingerd. Hij was wel aanspreekbaar toen de agenten naar de auto toesnelden. Voor de man is een ambulance gebeld en hij heeft een blaastest af moeten leggen. Uit deze test bleek dat hij veel teveel gedronken had.

Bloedproef

Ambulancemedewerkers kwamen ter plaatse en hebben de man meegenomen naar het ziekenhuis voor verder onderzoek. Een arts is naar het ziekenhuis gegaan om bloed af te nemen. Dit bloed wordt op een later tijdstip onderzocht op de hoeveelheid alcohol en daarvan volgt later de uitslag.