Haarlem – Gezocht – Getuigenoproep gewapende woningoverval Haarlem

Maandagavond 22 oktober werd een 32-jarige vrouw in haar woning aan de Lange Herenvest overvallen.

Omschrijving

Rond 21.15 uur belde een man aan bij de woning. De man deed zich voor als pizzabezorger, want hij had een pizzadoos in zijn handen. De vrouw opende de deur en vertelde dat zij geen pizza had besteld, maar ze werd op dat moment door een handlanger van de zogenaamde pizzakoerier de woning ingeduwd. Deze tweede man hield een vuurwapen op de bewoonster gericht. De vrouw werd daarna onder dwang vastgehouden en de gehele woning werd vermoedelijk door 2 mede-overvallers doorzocht. Na ongeveer tien minuten verlieten de overvallers met buit de woning.  

Onze rechercheurs kunnen zich nauwelijks voorstellen dat er rond dat tijdstip geen mensen zijn geweest die iets hebben gezien op die maandagavond 22 oktober.

Het is ook goed mogelijk dat de mannen voorafgaand aan de woningoverval, dus vanaf 21.00 uur, al bij de woning hebben rondgehangen. Mogelijk zijn er ook mensen die ná de overval, rond 21.25 uur twee of drie verdachte personen hebben gezien.

Vragen

Bent u diegene die iets gezien heeft, maar heeft u zich niet gemeld bij de politie? Doet u dit dan alsjeblieft alsnog!

Het kan ook zijn dat u andere informatie heeft over de overval of over de daders van deze nare woningoverval.

Heeft u informatie? Neemt u dan contact op met de politie via 0800-6070. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via tel.nr.: 0800-7000.

Zaaknummer

2018204903

Datum delict

22nd October, 2018

Plaats delict

Haarlem

Signalement

Status

gezocht