Groningen – Gezocht – Groningen: Gewelddadige poging beroving vrouw Winschoterdiep

Laatste update: 22-04-2014 | 16:21 Zaaknummer: 2014025927 Datum delict: 09-03-2014 Plaats delict: Groningen Als een 40-jarige vrouw op zondagmiddag 9 maart vanaf de supermarkt onder het FC Groningen stadion naar huis fietst, wordt er op gewelddadige manier geprobeerd haar te beroven. Heeft u een tip over deze zaak? Laat het ons weten via het tipformulier […]

Laatste update: 22-04-2014 | 16:21
Zaaknummer: 2014025927
Datum delict: 09-03-2014
Plaats delict: Groningen

Als een 40-jarige vrouw op zondagmiddag 9 maart vanaf de supermarkt onder het FC Groningen stadion naar huis fietst, wordt er op gewelddadige manier geprobeerd haar te beroven.

Heeft u een tip over deze zaak? Laat het ons weten via het tipformulier

Het voetbalstadion van FC Groningen, de Euroborg ligt net aan de rand van de stad, waar ze zondag 9 maart thuis tegen Feyenoord spelen. In het stadioncomplex zit ook een Jumbo supermarkt die zondags ook open is. Het slachtoffer heeft daar aan het eind van de middag boodschappen gedaan en gaat op weg naar haar huis, zo’n kleine 10 minuten fietsen. De kortste weg naar huis is over het Winschoterdiep, een gewone weg die na een paar honderd meter overgaat in een fietspad. Opeens merkt ze dat er een jongen naast haar komt fietsen en dat blijft hij doen.

Poging beroving
Dan duikt er van achter opeens een tweede jongen op een fiets op, die voor het slachtoffer gaat staan. De vrouw kan niet anders dan stoppen. Beide jongens eisen haar telefoon en portemonnee. Als ze die niet direct wil geven wordt ze geschopt en geslagen. Op dat moment komt er een derde man aanrijden. Die zet zijn fiets op de stoep en loopt op de vrouw en de daders af. Hiervan schrikken de beide daders zo, dat ze op hun fiets springen en er over het fietsbruggetje richting de van Julsinghastraat vandoor gaan. De vrouw, die de schrik inmiddels goed in de benen heeft zitten, ziet de man ook en kan maar één ding denken, wegwezen. Zo snel als ze kan fietst ze weg.

Verwondingen slachtoffer
Het slachtoffer hield aan de poging beroving een gebroken rib en diverse kneuzingen aan haar lichaam over.

Dader 1
Dit is de jongen die als eerste naast haar kwam fietsen. Hij is: blank, zo’n 18/19 jaar, rond de 1.70/1.75 meter lang, normaal postuur en donker haar, aan de zijkanten kort, bovenop wat langer. Hij droeg een zwart bomberjack met oranje binnenvoering; een blauwe spijkerbroek en donkere gympen. Het slachtoffer heeft een van de jongens horen praten in gewoon Nederlands, zonder accent. Ze weet alleen niet of dit dader 1 of 2 is.

Dader 2
Is de jongen die het slachtoffer vervolgens klemreed. Hij is ook blank, zo’n 18/19 jaar,  iets groter dan de eerste dader, zo’n 1.75/1.80 meter, heeft rossig haar, wat langer met krullen en sproeten in zijn gezicht. Deze jongen zag er onverzorgder uit dan de eerste jongen. Hij had onder andere een opvallende grijs/beige jas aan met legerprint en achter op de rug een zwart plakkaat met daarop geschreven in witte letters BLING met nog iets daarachter, maar onduidelijk is wat. Verder droeg hij een spijkerbroek en lichte sportschoenen. 

Fietsen daders
Dader 1 reed op een donkerkleurige damesfiets met achterop een zwart kinderzitje met gele voetsteuntjes. Dat is natuurlijk wel opvallend voor zo’n jonge jongen. De andere jongen reed ook op een damesfiets, maar details daarvan zijn niet bekend.

Vluchtroute daders
De jongens waren op de fietst, dus het is aannemelijk dat ze uit de stad of directe omgeving van het Winschoterdiep komen. Ze zijn over het fietsbruggetje de wijk de Oosterpoort ingereden en kunnen vanaf daar alle kanten op zijn gegaan.

Algemene getuigenoproep
De politie wil graag getuigen spreken die deze twee jongens die zondagmiddag 9 maart ook in de buurt van het Winschoterdiep hebben gezien. Het kan natuurlijk goed dat ze die zondagmiddag daar al langer hebben rondgefietst. Misschien waren ze eerst wel naar de voetbalwedstrijd FC Groningen tegen Feyenoord geweest en zijn ze de vrouw vanaf de supermarkt bij het stadion al gevolgd.

Specifieke getuigenoproep
Dat is de derde man, die aankwam fietsen en te hulp schoot en dat had het slachtoffer door alle hectiek niet direct door. Ze zag opeens een derde, voor haar onbekende man en is in blinde paniek zo snel mogelijk weggefietst en heeft deze man niet gesproken. Maar hij is wel haar redding geweest, want de daders gingen er dankzij hem ook vandoor. En hij is dus een belangrijke getuige. Het was een blonde man van rond de 30 jaar en hij was daar ook op de fiets. Meer kon de vrouw niet over hem vertellen. Maar deze man zelf kan zich dit voorval vast nog wel herinneren.

Vragen

– Wie (her)kent de twee daders aan de hand van de compositietekeningen en de gegeven signalementen, mogelijk in combinatie met hun fietsen?

– Zijn er mensen die zichzelf herkennen in de bovengenoemde algemene getuigenoproep of zijn ze misschien zelf wel lastiggevallen door twee jongens die voldoen aan de signalementen?

– Wie herkent zichzelf in de specifieke getuige of weet wie deze redder in nood is, misschien omdat de man er in zijn omgeving over heeft gesproken? 

Reacties

  • Politie Eenheid Noord-Nederland: 0800-6070 (gratis)
  • Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 (gratis)

Voor het bekijken van YouTube video's moet u cookies accepteren. Of bekijk de video op YouTube

Afbeeldingen