Groningen – Gezocht – Buschauffeur mishandelt

GRONINGEN – een buschauffeur van lijn 15 in Groningen kreeg vaneen ontevreden passagier een kopstoot en werd vervolgens geslagen.

Omschrijving

Op woensdag 13 maart tussen 09.30 en 10.10 uur werd een buschauffeur van lijn 15 in Groningen mishandelt door een passagier. Bij de halte Zernike –Noord, verlieten veel passagiers de bus. Nadat de bus weg reed liep een passagier die nog in de bus zat naar de chauffeur. Ook riep hij dat de bus moest stoppen. De chauffeur van de bus gaf aan dat hij bijna bij de volgende halte was en dat de man hier kon uitstappen. De passagier werd kwaad en er ontstond een dreigende situatie. Bij de volgende halte stopte de bus. De passagier wond zich vreselijk op en gaf de chauffeur een kopstoot. Toen de chauffeur zich verweerde werd hij door de passagier geslagen. Meerdere passagiers in de bus spraken de verdachte aan op zijn gedrag. Uiteindelijk verliet hij de bus.
De buschauffeur raakte gewond en is door een huisarts behandeld.
De bewakingscamera in de bus maakte opnames van de verdachte en de mishandeling. De politie heeft onderzoek gedaan naar de identiteit van de dader. Tot op heden is deze nog niet bekend geworden. Door de officier van justitie van het Openbaar Ministerie Noord Nederland is besloten om het gezicht van de verdachte eerst onherkenbaar te publiceren. Mocht de verdachte zich binnen14 dagen niet bij de politie hebben gemeld of dat zijn identiteit nog niet bekend is, worden de afbeeldingen van de verdachte alsnog herkenbaar gepubliceerd.

Weet u wie deze persoon is of waar hij verblijft? Bel dan met de politie. De politie is te bereiken via 0900 8844 of als u anoniem wilt blijven 0800 – 7000.  

 

 

 

Zaaknummer

2019065570

Datum delict

13th March, 2019

Plaats delict

Groningen

Signalement

Status

gezocht