Gravezande

's-Gravezande – Agenten gingen op maandagavond naar de Franklinstraat in ’s-Gravezande, waar twee mannen vermoedelijk inbraken in een bedrijfspand. Een politiehond vond één van de mannen op zolder, verstopt onder een afdekzeil. Later bleek het een medewerker van het bedrijf te zijn. Een omwonende belde meteen 112 toen hij zag dat twee mannen via een […]

's-Gravezande – Agenten gingen op maandagavond naar de Franklinstraat in ’s-Gravezande, waar twee mannen vermoedelijk inbraken in een bedrijfspand. Een politiehond vond één van de mannen op zolder, verstopt onder een afdekzeil. Later bleek het een medewerker van het bedrijf te zijn.

Een omwonende belde meteen 112 toen hij zag dat twee mannen via een openstaand raam het bedrijfspand binnen zag gaan. Een man zou via de schouders van de ander een openstaand raam op de eerste etage in zijn geklommen en nog binnen zitten. Agenten gingen meteen ter plaatse om een onderzoek in te stellen. Ze zetten het pand af, waarna een politiehondengeleider het woongedeelde van het pand doorzocht. Toen hij hier niets aantrof zette hij zijn zoektocht voort in het bedrijfsgedeelte van het gebouw. Herhaaldelijk riep hij dat de verdachte tevoorschijn moest komen, maar hij kreeg geen reactie. De politiehond trof uiteindelijk op de zolder van het pand een 30-jarige man uit Hoek van Holland aan, verstopt onder een afdekzeil.

Toen de verdachte werd afgevoerd zag de ter plaatse gekomen bedrijfsleider dat de 30-jarige man één van zijn eigen medewerkers was. De werknemer mocht gewoon in het pand aanwezig zijn, maar omdat hij zijn sleutels was vergeten had hij “ingebroken” in het pand, wat door de getuige werd gezien. Waarom hij zich onder het afdekzijl had verstopt in plaats van zich bij de politieagenten te melden is niet bekend. De man werd door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht, omdat de politiehond hem op zolder had gebeten toen hij hem vond. De man wordt niet meer als verdachte gezien, ook doet de politie geen onderzoek naar zijn “handlanger” die hem naar het raam op de eerste etage hielp.